06.03.2020

Uzroci UI kod muškaraca

Najčešći uzroci urinarne inkontinencije kod muškaraca su:

Brinite o sebi!

Obzirom na to da su mnogi elementi odgovorni za funkcionisanje urinarnog trakta, poremećaj jednog od ovih elemenata može da utiče na funkcionalnost drugog. Ako je razlog urinarne inkontinencije smanjena elastičnost mišića karlice, njihovo stanje može biti poboljšano izvođenjem jednostavnih vežbi poznatih kao Kegelove vežbe.

Specijalno za vas, pripremili smo set jednostavnih vežbi koje možete da radite na poslu, kod kuće, ili bilo gde da se nalazite. Pritisnite ovde da biste videli o kojim vežbama se radi. Pozitivan efekat ovih vežbi može se osetiti za relativno kratko vreme.

Posetite lekara!

Veliki broj muškaraca ima problem sa blagom inkontinencijom. Ako ignorišete problem, onda se blaga inkontinencija može pogoršati. Takođe, nije preporučljivo rešavati problem gubitka urina tradicionalnim metodama.

Ako imate problem sa urinarnom inkontinencijom ne oklevajte – konsultujte se sa lekarom da bi ste ustanovili uzrok problema, a sve sa ciljem da se reši problem. Često se dešava da muškarci u svojim pedesetim imaju asimptomatsko povećanje prostate, a gubitak urina može biti jedina stvar koja ukazuje na to da postoje promene donjeg urinarnog trakta. Farmakološki tretman često dovodi do pozitivnih rezultata, međutim ponekad je operacija neophodna.

Naučite kako da se pripremite za posetu lekaru i zažto vredi koristiti Seni Man uloške za inkontinenciju, za muškarce, radi zaštite donjeg veša. Možete pročitati nešto više o andropauzi i o uvećanju prostate, koji su najčešći uzroci gubitka urina kod muškaraca.

 

 

Praktični saveti

Praktični saveti

Najbolji način za rešavanje inkontinencije je korak po korak.

više
Uštedite sa Seni

Uštedite sa Seni

Pod pojmom "kombinovanje apsorpcije" podrazumevamo pravilan izbor proizvoda u odnosu na trenutne potrebe i upotrebu dodatne zaštite da bi se izbeglo nepotrebno prljanje posteljine.

više

Širok asortiman upijajućih proizvoda za ljude kojima je potrebna pouzdana zaštita.

pogledajte proizvode

ODABERITE PROIZVOD ZA SVOJE POTREBE

Dobro odabran proizvod podrazumeva udobnost pacijenta i manji rizik od ozbiljnih dekubitusa, kao i manje posla za negovatelja. Odaberite proizvod uz našu pomoć.

ODABERITE PROIZVOD ZA SVOJE POTREBE

Odaberite pravu veličinu

Odabir prave veličine proizvoda je veoma važan. Pronalaženje odgovarajuće veličine je ključno pitanje za udobnost korisnika. U tu svrhu isprobajte alat koji olakšava odabir veličine.

Odaberite pravu veličinu