Odabir prave veličine

struk kukovi
Uzmite mernu traku i izmerite obim struka i kukova
Onda odaberite koja će kategorija proizvoda biti najbolja za vas / osobu o kojoj brinete:
veličina

Kako odabrati pravu veličinu?

Jednostavno je – U slučaju uložaka za inkontinenciju ili anatomski oblikovanih uložaka obratite pažnju na potrebnu moć upijanja. U slučaju upijajućih proizvoda iz polu-otvorenih i zatvorenih sistema, koristite ovaj gotov kalkulator veličine. Ovaj kalkulator će pokazati potrebnu veličinu na osnovu 3 informacije

Pravilan izbor ne zavisi samo od kategorije proizvoda, već i od njegove veličine. Pelene koje nisu odgovarajuće veličine mogu uticati na zdravlje korisnika i povećati troškove.

Često se dešava da se odabere prevelika pelena, jer ostavlja utisak da bolje upija. Međutim, da bi se dobio proizvod koji bolje upija treba se odabrati proizvod koji dobro prianja, a ima veću moć upijanja.

Dobro prijanjajuća pelena osigurava::

  • veća udobnost korisnika,
  • manje posla sa promenom posteljine,
  • smanjenje troškova pranja veša.

Pelena koja je premala trljaće se o kožu stvarajući neprijatne ojede u predelu struka ili prepona i može izazvati iritaciju kože. Ovo, naročito u slučaju nepokretnih, može doesti do nastanka rana koje je teško lečiti.

Pelena koja je prevelika neće dobro prianjati uz telo, što generalno dovodi do bočnih curenja. Ovo ne samo da smanjuje udobnost korišćenja, već i povećava troškove pranja posteljine.

!

Zato što se koža neće sama zaštititi...

Specijalna nega:
- za suvu i osetljivu kožu
- u prevenciji dekubitusa
- kod urinarne inkontinencije

pogledajte proizvode