06.03.2020

Uštedite sa Seni

Carer

Šta je "kombinovanje apsorpcije"?

Pod pojmom "kombinovanje apsorpcije" podrazumevamo pravilan izbor proizvoda u odnosu na trenutne potrebe i upotrebu dodatne zaštite da bi se izbeglo nepotrebno prljanje posteljine.

Odakle ideja?

Ljudsko biće živi prema "unutrašnjem satu". Čak i kada posmatrate ljude koji vode veoma neorganizovan život, može se primetiti da žive po nekom dnevnom obrascu, koji uključuje sve njihove radnje poput zbrinjavanja nečijih fizioloških potreba. Stvaranje urina je konstantno, ali se povećava kada osoba uzima tečnost, uglavnom tokom dana. U toku noći, kada se organizam odmara, stvaranje urina se smanjuje. Budući da stvaranje urina varira tokom noći i dana, to se može iskoristiti pri odabiru upijajućih proizvoda.

Posmatranjem pacijenata i analizom određenih faktora, imajući u vidu koliko se često pojavljuju, može se otkriti određen obrazac karakterističan za svakog pacijenta. Obrazac je sadržajniji kada pacijent prati određenu dnevnu rutinu.

Ova opažanja se mogu zabeležiti u urinarnom dnevniku, koji će pokazati kada je pacijentu potreban proizvod sa većom moći upijanja. Takav dnevnik pomaže u pronalaženju načina "kombinovanja apsorpcije", što je jednostavan zadatak, ali ipak omogućava uštedu novca koji se troši na upijajuće proizvode i posteljinu.

"Kombinovanje apsorpcije" u praksi

Svako treba daizradi individualni sistem "kombinovanja apsorpcije" različitih proizvoda. Ovi primeri mogu biti korisni za početak:

  1. Tokom noći, period između menjanja pelena je dosta dug – ako proizvodi sa standardnom moći upijanja nisu dovoljni, probajte da koristite proizvode sa većom moći upijanja. Osoba koja koristi Super Seni tokom dana, možda će hteti da koristi Super Seni Plus tokom noći.
  1. Pacijenti, koji praktikuju trening bešike ne zahtevaju visoko upijajuće proizvode – njima je potrebna zaštita za slučaj da ne mogu da stignu do toaleta na vreme, pa bi za njih moglo biti dovoljno da koriste anatomski oblikovane uloške, ili čak uloške za inkontinenciju (u zavisnosti od obima problema sa inkontinencijom).
  2. Ako pacijent ima minimalni gubitak urina tokom noći, umesto upotrebe visoko upijajućih proizvoda vredi razmotriti upotrebu higijenskih podmetača koji će zaštititi krevet od mokrenja i na taj način smanjiti troškove pranja posteljine.

"Kombinovanje apsorpcije" je vredno truda, jer je zahvaljujući sprečavanju curenja moguće je smanjiti troškove i uštedeti i do 20%.

 

 

Praktični saveti

Praktični saveti

Najbolji način za rešavanje inkontinencije je korak po korak.

više
Odabir pravog proizvoda

Odabir pravog proizvoda

Odabir pravog proizvoda je veoma važan, jer će od toga zavisiti udobnost korisnika.

više

Širok asortiman upijajućih proizvoda za ljude kojima je potrebna pouzdana zaštita.

pogledajte proizvode

ODABERITE PROIZVOD ZA SVOJE POTREBE

Dobro odabran proizvod podrazumeva udobnost pacijenta i manji rizik od ozbiljnih dekubitusa, kao i manje posla za negovatelja. Odaberite proizvod uz našu pomoć.

ODABERITE PROIZVOD ZA SVOJE POTREBE

Odaberite pravu veličinu

Odabir prave veličine proizvoda je veoma važan. Pronalaženje odgovarajuće veličine je ključno pitanje za udobnost korisnika. U tu svrhu isprobajte alat koji olakšava odabir veličine.

Odaberite pravu veličinu