06.03.2020

Odabir veličine

Pravilan odabir ne zavisi samo od kategorije proizvoda, već i od njegove veličine.

Neadekvatna pelena može uticati na zdravlje korisnika i povećanje troškova.

Pelena koja je premala trljaće se o kožu stvarajući neprijatne abrazije na struku ili preponama i može dovesti do iritacije kože. Ovo, naročito u slučaju ležećih pacijenata, može dovesti do nastanka rana koje su teške za lečenje.

Pelena koja je prevelika neće prianjati telu, što dovodi do bočnih curenja. Ovo ne samo da smanjuje udobnost upotrebe, već i povećava troškove pranja veša.

Često se dešava da se odabere prevelika pelena, zato što ostavlja utisak da bolje upija. Umesto toga, da bi se dobio pravi proizvod, treba uzeti onaj koji dobro prianja, a koji ima veću moć upijanja.

Pelena koja dobro prianja omogućava:

Kako odabrati pravu veličinu?

Lako je – u slučaju uložaka za inkontinenciju treba obratiti pažnju na potrebnu moć upijanja. U slučaju upijajućih proizvoda iz poluotvorenih i zatvorenih sistema koristite ovaj kalkulator veličine. Ovaj kalkulator će pokazati potrebnu veličinu na osnovu tri informacije.

Takođe, možete koristiti tablicu veličina koja se nalazi na svim pakovanjima Seni proizvida koja imaju sposobnost upijanja.

 

 

Širok asortiman upijajućih proizvoda za ljude kojima je potrebna pouzdana zaštita.

pogledajte proizvode

ODABERITE PROIZVOD ZA SVOJE POTREBE

Dobro odabran proizvod podrazumeva udobnost pacijenta i manji rizik od ozbiljnih dekubitusa, kao i manje posla za negovatelja. Odaberite proizvod uz našu pomoć.

ODABERITE PROIZVOD ZA SVOJE POTREBE

Odaberite pravu veličinu

Odabir prave veličine proizvoda je veoma važan. Pronalaženje odgovarajuće veličine je ključno pitanje za udobnost korisnika. U tu svrhu isprobajte alat koji olakšava odabir veličine.

Odaberite pravu veličinu